Tuesday, August 11, 2009

Lakersi korvpallitähe Lamar Odomi seotus Eestiga


Paljud korvpallisõbrad on kindlasti kuulnud LA Lakersi tähtmängijast Lamar Odomist. Äsja NBA meisterklubiga lepingut pikendanud mängumeest peetakse hetkel võib olla, et parimaks vahetusmeheks terves liigas.

Möödunud hooajal NBA-s keskmisel 32 minutit mänguaega teeninud ja selle aja jooksul 12,3 punkti ja 9,1 lauapalli korjanud Odom on kindlasti esimese suurusjärgu täht. Näiteks uue neljaaastase lepingu rahaliseks väärtuseks kujunes eesti rahasse arvutatult ligikaudu 364 miljonit krooni.
Väga tore teada, onju, aga mismoodi see Eestiga seotud on? Rohkem, kui te arvatagi oskate. Nimelt madistas Lamar Odom keskkooliaastetel ühes tiimis Eestist pärit mängumehega- Oliver Kaljuveega. Veel 1995. aastal Eesti noorte korvpallikoondisesse kuulunud noormees siirdus seejärel USA-sse elama ja õppima.

Mõni aeg tagasi tehtud korvpalliloos oli au seda huvitava elusaatusega inimest intervjueerida ning tema enda sõnul oli just Lamar Odom üks põhilisi tegureid, miks Eesti noortekoondisessegi kuulunud mängumees lõpuks korvpalliga lõpparve tegi.

"Kui viimasel keskkooliaastal tuli meie kooli võistkonda Lamar Odom, kelle vastu mängisin trennis iga päev, siis sain aru, et mul pole suurt kuhugi pürgida, vähemalt mitte siin riigis, sõnas Kaljuvee.

"Tänu" Odomile läks Kaljuvee peale keskkooli Standfordi ja lõpetas selle. Hiljem kolis ta New York'i ning veel mõni aeg tagasi töötas Lehman Brothers'i nimelises investeerimispangas tururiski analüütikuna ja tarkvaraarendajana.

Lugesite õigesti, lisaks sellele, et see mees mängis aastakesese Odomiga ühes võistkonnas, töötas ta aastaid ühe ülemaailmse finantskriisi algataja Lehman Brothesi alluvuses. Mitu Eesti ajakirjanikku seda infot kriisi alguses teada oleks tahtnud:)

No comments:

Post a Comment

 
pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}